Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περισσότερο από ένα καλάθι λαχανικών-Δημιουργούμε μαζί ένα νέο σύστημα διανομής τροφής


Η Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (Κ.Υ.ΓΕΩ.- CSA (Community Supported Agriculture)) είναι ένα δίκτυο παγκόσμιου χαρακτήρα που διευκολύνει τις ανταλλαγές μεταξύ μικροπαραγωγών βιολογικών προϊόντων και
ομάδων καταναλωτών, με διαφάνεια, εμπιστοσύνη και συνεργασία, ένα ανοιχτό δίκτυο το οποίο παρέχει μια πρακτική, εναλλακτική λύση στο σημερινό καταστρεπτικό σύστημα διανομής της τροφής. Πρόκειται για έναν εναλλακτικό τρόπο κατανάλωσης τοπικών αγροοικολογικών προϊόντων σε δίκαιη τιμή μέσω άμεσης επαφής με τοπικούς παραγωγούς χωρίς μεσάζοντες ή ιεραρχία. Απώτερος στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο εμπιστοσύνης και αμοιβαίας υποστήριξης μεταξύ γειτόνων και παραγωγών. Παρέχουμε οικολογικά προϊόντα που προέρχονται από μικρούς τοπικούς παραγωγούς. Εγγυόμαστε την προέλευση των προϊόντων για να διασφαλίσουμε την ποιότητά τους αλλά και τον τρόπο παραγωγής τους (μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση στο έδαφος, το νερό-δίκαιες σχέσεις εργασίας).

Με μια δίκαιη, αξιοπρεπή τιμή για κάθε προϊόν, καλή για τους καταναλωτές, καλή για τους παραγωγούς.

Με το ΚΥΓΕΩ προμηθεύεστε φρέσκα προϊόντα, που διανέμονται μέσα σε λίγες ώρες από τη συγκομιδή τους, προσφέροντας μεγαλύτερο θρεπτικό όφελος και καλύτερη γεύση. Οι καταναλωτές μπορούν να γνωρίζουν πόσο φρέσκα είναι τα τρόφιμα τους και από πού προέρχονται. Με μικρότερο οικολογικά αποτύπωμα αφού τα τρόφιμα δεν χρειάζεται να ταξιδεύουν δεκάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν στην κουζίνα μας, ενώ μειώνονται και τα υλικά συσκευασίας.

Επιλέγουμε γευστικές ποικιλίες σε αντίθεση με την παραγωγικότητα και όλα τα προϊόντα παραδίδονται την ημέρα της συγκομιδής τους για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη φρεσκάδα.

Ενώ για τους αγρότες το ΚΥΓΕΩ, σημαίνει ασφαλές εισόδημα το οποίο βοηθάει στο καλύτερο σχεδιασμό της παραγωγής και στην άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των καταναλωτών. Μέσα από το μοίρασμα των κινδύνων αλλά και των οφελών μιας υγιούς παραγωγής προσαρμοσμένη στους ρυθμούς της φύσης με σεβασμό στο περιβάλλον ,την υγεία και την οικολογία. .Δίνοντας μια επαρκή και δίκαιη τιμή εκ των προτέρων για να μπορέσουν οι αγρότες και τις οικογένειές τους να διατηρήσουν τα αγροκτήματά τους και να ζήσουν αξιοπρεπώς .

Απώτερος στόχος του ΚΥΓΕΩ είναι να δημιουργηθεί ένα αυτόνομο σταθερό δίκτυο παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων βιολογικών προϊόντων το οποίο θα συνδέει παραγωγούς και ομάδες καταναλωτών καταρχήν στην Εύβοια.

Ξεκινάμε την πειραματική λειτουργία με φρέσκα λαχανικά εποχής, βιολογικά αβγά και βιολογικό μέλι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κ.Υ.ΓΕΩ., μια βάση για βιώσιμη και τοπική παραγωγή τροφίμων

Σαν ιδέα πρωτοξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 60 στην Ιαπωνία, με το όνομα TEIKEI, και προβλέπει ένα ανεξάρτητο σύστημα διανομής τροφίμων το οποίο δεν εξαρτάται από τους συμβατικούς τρόπους διανομής. Για να συμβεί όμως αυτό, παραγωγός και καταναλωτές

Τοπικά και οικολογικά

-Στηρίζουμε τους μικρούς οικο-παραγωγούς -Σεβόμαστε τη φύση και τους ρυθμούς της, το έδαφος και το νερό